maandag 14 juli 2014

Tijd

Wow; ik heb al meer dan een maand niets gepost! Waar is de tijd gebleven? Ondertussen met van alles en nog wat bezig geweest; WK kijken, veel dingen regelen (want twee kinderen gaan dit jaar het huis uit), genieten van het zomerweer, uitwerken van wat opdrachten.... En dan ben ik 's avonds té moe om nog even een bericht te plaatsen. En dat, terwijl ik me had voorgenomen, toen ik ooit met dit blog begon, om elke dag iets te posten; al was het maar een foto. Het blijkt toch iets moeilijker uit te voeren dan ik dacht. Maar ik zie op blogs van anderen ook "onregelmatigheden"; sommige periodes heb je het gewoon even extra druk, nietwaar?

Deze week stond in het teken van de 18de verjaardag van onze dochter.
Nu heb ik alwéér de neiging te roepen: "waar is de tijd gebleven?"
(Begin ik al als een oud vrouwtje te klinken?)


Dochter wou een soort kinderfeestje met ballonnen en cupcakes versieren. Ik heb niet gezien wat de gasten er van hebben gemaakt. (was er even niet)
Maar zelf kon ik het natuurlijk ook niet laten even wat te knutselen. Ik heb ooit een pakketje gekocht om rozen te maken voor op taarten, maar de verpakking is nog nooit open geweest! Je hebt blijkbaar geen hulpmiddelen nodig; het is gewoon een kwestie van boetseren. (Had ik dat nou maar eerder geweten; dan had ik die € 13,= aan iets anders besteed!)
Ik kreeg direct ook zin om het met Fimo uit te proberen.

Een van de gewenste cadeaus van dochter was een bloemen-haarband. Die zijn nogal hip op het moment. Maar een zoektocht in de stad leverde niet het gewenste resultaat; er mankeerde steeds iets aan (verkeerde kleur, rare bloemen, te klein, enz.) En wat er wel dicht bij kwam, vond ze te duur! (wou ze mij niet aandoen). Na wat denkwerk besloot ik zaterdag nog even wat materiaal te halen om er zelf één te maken. Ik heb een, in eerste instantie afgekeurde, maar wel goedkope bloemen-haarband opgehaald en er zelf rozen in verschillende kleuren en maten tussen genaaid. Het resultaat lijkt op één van die (te) dure die we in de stad zagen. Dochter is er blij mee. (En dat is natuurlijk onbetaalbaar!)


En toen kwam Nana (goudhaartje) ook nog langs met haar cadeau. Een prachtige gehaakte omslagdoek! (Past nog leuk bij elkaar ook!)


De jarige voelde zich flink verwend, zei ze. En dat was ook precies de bedoeling!

3 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je dochter. Ze ziet er mooi uit met haar bloemen haarband en omslagdoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet ze er stralend uit!!
  En wat hebben jullie een prachtige dochter.
  Liefs, Nana
  ps: een half jaartje geduld tot je eigen verjaardag ;)

  BeantwoordenVerwijderen